+sahabat+

Bila ATM telan duit.

Asslamualaikum.

Hai all.

How’s a day? Hari ini aku x berapa ok sikit. Sbb apa? Sbb ATM dh telan duit gaji aku. Mesti korang tertanya-tanya banyak mana mesin tu telan duit aku kan? Agak banyak lah jugak. Blh la lepas nk beli blackberry sebijik.

Ok. Kisahnya bermula macam ni. Semalam dengan penuh bergayanya aku berjalan ke bank yang berdekatan ngan ofis aku. Pakai meps je. Sebab bank tu xde kat sini. Dan dengan penuh cantiknya aku pergi ke ATM tu..tekan2 cek baki dan fikir2 berapa nk withdraw. Tup2 rejected. Aku pun dengan bengangnya ambik kad bank and pergi ke bank lain pulak. Aku nk withdraw lagi sekal,i ATM tu kata “baki anda tidak mengcukupi” WTH baki x cukup padahal aku tak buat keluar pun duit tu td. Aku cek2 balance tengok tak samapai seratus duit kat dalam tu.

O.M.G...WTH jadi macam nie. Tiba2 aku teringat dekat kak ain, dia pernah kena macam nie,dengan pantasnya aku call dia and dia nasihatkan aku kena buat report dekat bank yang dah telan duit aku td tu (kalau kau lapar sekali pun,telan la duit org lain) huh, kelam kabut hidup aku! Then aku pun pergilah buat report semua tu. Yang paling bengang ingat kan blh settle hari ni,tp x dapat jugak. Tak pasal2 aku kena pergi Kuantan esok.

Bila dah jadi macam nie baru lah aku faham macam mana perasaan kak Ain. Selama ni aku duk gelakkan dia je. Sekarang kena kat aku. Padan muka aku. Aku harap benda ni cepat settle. And the most important thing is simpanan adalah satu benda yang boleh menyelamatkan keadaan. Ok. Lepas ni aku tak kan gelakkan orang lagi dah. Terutamanya dekat Kak ain.

Ok. Dah. Sambung kerja. Bye.

p/s : kalau aku tukar bank lain ok x? Senang sikit kalau jadi apa2.

2 ulasan:

  1. keje asek gelakkn org.sape suruh comey..kah3 bia i gelakkn u plak

    BalasPadam

kata kata anda mengembirakan saya kerana saya tau ada orang baca entry ini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...